НОВИНИ

България с три победи в първия ден на Европейското отборно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 20.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
българия три победи първия ден европейското отборно първенство
Слушай новината

Българските атлети извоюваха три успеха в първия ден от Европейското отборно първенство по лека атлетика - Втора Лига, което се провежда този уикенд в Стара Загора.

Както ви информирахме, Габриела Петрова триумфира в надпреварата в тройния скок, като резултатът и от 14.42 метра и осигури и квота за Олимпийските игри в Токио.

Малко по-късно Тихомир Иванов осигури втора победа на България, след като триумфира в скока на височина с 2.26 метра.

Първият ден завърши и с още един успех за родните атлети, благодарение на Борис Линков, който спечели в скока на дължина с 7.72 метра.

В тласкането на гюле Георги Иванов записа най-добрия си резултата за сезона с 18.10 метра, но това му стигна само за втората позиция след датчанина Кристофер Томсен, който регистрира 19.21.

По този начин след първия ден на надпреварата България заема 6-та позиция със 100 точки. Със същият актив е и отборът на Литва, който се намира на 5-то място.

Лидер в подреждането след 21 от 40 дисциплини е Унгария с актив от 138.50 точки. Втори към момента е тима на Дания със 133 точки, а 3-ти е отборът на Словения.

По регламент първите три отбора се класират за Първа Лига за следващото издание на Европейския отборен шампионат, докато последните три изпадат в Трета Лига.

Изпадащите състави обаче станаха ясни още преди началото на надпреварата, тъй като Израел, Австрия и Русия изобщо не стартираха в Стара Загора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази почистиха морското дъно при остров Света Анастасия
Водолази почистиха морското дъно при остров Света Анастасия
Веселин Великов е новият треньор на "Етър"
Веселин Великов е новият треньор на "Етър"