НОВИНИ

България ще домакинства на Босна и Херцеговина в Купа "Дейвис" догодина

Мачовете трябва да се проведат на 2-3 или 3-4 февруари 2024 година

Купа Дейвис, национали
Снимка: Българска федерация по тенис
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 20.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще приеме Босна и Херцеговина в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис" през 2024 година. Това отреди изтегленият преди минути жребий за световното отборно първенство по тенис за мъже. Мачовете от този етап на надпреварата трябва да се проведат на 2-3 или 3-4 февруари 2024 г, като изборът на конкретни дати е право на домакина.

Босна и Херцеговина бяха поставени под №7 на жребия. Останалите възможни противници на България бяха Колумбия, Япония, Австрия, Еквадор, Норвегия, Румъния, Узбекистан, Турция, Дания, Индия и Литва.

При успех над Босна и Херцеговина България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпаднем в Световна група II. Босна и Херцеговина загуби от Германия през миналия уикенд с 0:4 победи.

Първа ракета на страната е №170 в световната ранглиста Дамир Джумхур. Втора ракета е №264 Нерман Фатич, а трета ракета е №552 Мирза Башич.

„Босна и Херцеговина е сериозен, но със сигурност е преодолим отбор. Особено това, че ще играем в България, е голям плюс за нас. Видяхте каква страхотна подкрепа имахме от феновете на тениса за мача с Казахастан. Това беше много голяма мотивация за нас и съм сигурен, че това ще се повтори и през месец февруари", коментира капитанът на нашия тим Валентин Димов.

"Отборът на Босна и Херцеговина има добри тенисисти. Първа ракета e бившият №23 в световната ранглиста Дамир Джумхур, който има три титли от Тура на АTP. Трета ракета пък е Мирза Башич, бивш номер 74 в света, който спечели турнира АТП 250 "София Оупън" през 2018 година. Имат и добри двойкови играчи. В момента в нашия отбор има много добра атмосфера и единност. Мисля, че Босна и Херцеговина е преодолим отбор и ще успеем да ги победим", заяви още Димов пред сайта на БФ по тенис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се размина без санкция след жалбата на Пирин Благоевград
Левски се размина без санкция след жалбата на Пирин Благоевград
Реформата в спецслужбите внесе раздор в партньорите в управлението
Реформата в спецслужбите внесе раздор в партньорите в управлението