НОВИНИ

България ще мери сили с Германия и Португалия по пътя към Мондиал 2023

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:12, 01.05.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Национални отбори
българия мери сили германия португалия пътя мондиал 2023

Българският национален отбор по футбол за жени ще вземе участие в квалификациите за световното първенство на ФИФА за жени през 2023 година.

Изтегленият жребий определи за сперници на нашия тим в група "H" отборите на Германия, Португалия, Сърбия, Израел и Турция.

Съгласно формата на квалификациите, след изиграването на всички двубои, водачите от всяка от деветте групи се класира директно за финалите на световното първенство 2023. Заелите вторите места в своите групи тимове ще участват в плейофи, като трите отбора с най-добри показатели ще изиграят само по един плейоф, а останалите отбори ще трябва да се преборят помежду си за правото да участват в плейофите срещу тях. Двата най-добри отбора, които победят във втория плейоф ще вземат участие на световното първенство 2023.

За селекционер на "лъвиците" бе определена Станислава Цекова. Треньор на националния отбор за девойки до 19 години остава Силвия Радойска, а на 17 годишните - Троян Радулов.

Квалификациите за световното първенство 2023 ще се проведат през септември, октомври, ноември 2021 година и през април и август 2022 година.

България се завръща в женския футбол след 8-годишно отсъствие. През това време участвахме в състезания на УФА само на ниво девойки. Затова бяхме поставени в шеста урна в компанията на Черна гора, Литва, Естония, Люксембург и Армения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Велчев: ГЕРБ не е изолирана и изборите ще го покажат
Красимир Велчев: ГЕРБ не е изолирана и изборите ще го покажат
Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина
Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина