НОВИНИ

България ще търси първа победа над Украйна

българия търси първа победа украйна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 11.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол ще изиграе днес предпоследния си мач за календарната 2021 г.

От 19.30 ч. "лъвовете" гостуват на Украйна в приятелска среща на стадион "Черноморец", която ще бъде излъчена в ефира на БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

Тазвечерният сблъсък в Одеса ще бъде шести в съперничеството между България и Украйна. Досега двата тима са изиграли 5 срещи помежду си, като всичките са контролни. Бившата съветска република има 3 успеха, а два мача са завършили наравно.

Селекционерът Ясен Петров се очаква да направи няколко промени в стартовата единадесеторка. Под рамката на вратата ще застане дебютантът Светослав Вуцов, а пред него в защита се очаква да има още един дебютант в лицето на Едисон Йорданов на десния бек. Отляво в отбрана ще действа Димитър Велковски, докато в центъра на ариегарда ще си партнират Кристиан Димитров и Петко Христов. Братята Радослав и Борислав Цоневи ще влязат в ролята на опорни полузащитници, а като разпределите в предни позиции ще действа Тодор Неделев. По фланговете ще действат дебютантът Станислав Иванов и Радослав Кирилов, а централен нападател ще бъде Кирил Десподов.

Въпреки че се чувства физически в добро състояние, капитанът на тима Георги Костадинов ще пропусне контролата с Украйна, за да бъде съхранен за европейската квалификация за Мондиал 2022 срещу Швейцария на 15 ноември.

Отборът на Украйна се намира в спад след напускането на Андрий Шевченко от поста национален селекционер. В последните си 5 официални срещи 1/4-финалистът от Евро 2020 има едва една победа и четири равенства.

България от своя страна записа равенство срещу европейския шампион Италия, победа и загуба срещу Литва и домакински успех срещу Северна Ирландия в последните си 5 официални двубоя. "Трикольорите" разгромиха Грузия с 4:1 в приятелска среща, играна на Националния стадион "Васил Левски" в началото на септември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Сиела Норма": Няма нови 199 машини, това е фалшива новина
"Сиела Норма": Няма нови 199 машини, това е фалшива новина
Асен Личев: Внос на незаконни отпадъци в България няма
Асен Личев: Внос на незаконни отпадъци в България няма