НОВИНИ

Ясен Петров: Подхождаме с респект към Украйна

ясен петров стана години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 10.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров сподели, че тимът ни ще подходи с респект срещу съперника - Украйна.

Мача в Одеса ще можете да гледате по БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg. Спарингът започва в 19.30 часа, а 30 минути по-рано стартира коментарното ни студио.

"Украйна е един от силните противници. Да се надяваме, че ще покажем добро лице. Знаете, че изграждаме наистина нов отбор. Той трябва да бъде поставен под напрежение, за да видим докъде сме стигнали", сподели селекционерът.

Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов ще пропусне контролната среща с Украйна утре вечер. Въпреки че се чувства физически в добро състояние, Георги Костадинов ще получи почивка в двубоя с Украйна, за да бъде съхранен за европейската квалификация за Мондиал 2022 срещу Швейцария на 15 ноември.

Георги Костадинов пропусна последната среща на Арсенал Тула в руското първенство заради разтежение.

"Сигурен съм, че срещу Босна Украйна ще излезе по много по-различен начин от този, по който ще излезе срещу нас. Знаем, че Украйна притежава много стойности футболисти и подхождаме с респект", добави селекционерът на България.

Ясен Петров не скри, че възнамерява да прибегне до ротация на футболистите си.

На пресконференцията присъства и вратарят Николай Михайлов.

"Очаквам утре да стане един добър мач и нека двата отбора покажат най-доброто си лице. Ние ще играем интензивно и ще се опитаме да изпълним изискванията на треньора", каза стражът Николай Михайлов.

Автор: Стефан Георгиев, специален пратеник на БНТ в Одеса

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СМО: Климатичните промени застрашават от изчезване цели държави
СМО: Климатичните промени застрашават от изчезване цели държави
Георги Костадинов пропуска мача с Украйна
Георги Костадинов пропуска мача с Украйна