НОВИНИ

Ясен Петров: Срещу Швейцария ние можем да заявим себе си

Ясен Петров
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 10.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров коментира и подхода на тима преди предстоящите мачове на тима с Украйна и Швейцария и сподели целите пред отбора ни.

"За нас 3-ото място е цел, искаме го. Ние няма какво да губим. Това е един от двубоите, в който ние можем да заявим себе си", категоричен бе 53-годишният треньор.

Бившият национал на България разкри настроението в състава и говори за нивото на опонентите ни.

"И двата мача са много сериозни, настроението е отлично. Надявам се на едно добро представяне. И двата отбори са сериозни противници. Нашето желание, като треньорски щаб е да извличаме максималното. Естествено, че искаме да побеждаваме. Най-важното е да покажем добра игра", допълни мениджърът.

Наставникът на "лъвовете" заяви, че ще промени облика на състава в предстоящите мачове, като възнамерява да увеличи броя на дебютантите с националната фланелка под негово ръководство.

"24 човека сме, имайте предвид, че другите отбори също имат проблеми. Ние не се оправдаваме, но липсват играчи, които бяха на предишния лагер. При всички положения ще правим ротации, ще дадем възможност на голям брой играчи да вземат участие. Статистиката показва, че има 12 дебютанта при нашите участия досега. Предполагам, че след тези 2 мача броят им ще нарасне. Основната ни цел е да подмладим отбора, но не на всяка цена, трябват и опитни хора. В момента младите са болшинство", смята той.

Двубоят между Украйна и България е утре (11 ноември) от 19.30 ч. и ще бъде излъчен пряко по БНТ 3. Гостуването на Швейцария е в понеделник (15 ноември) от 21.45 ч. Последната квалификация на тима от груповата фаза на световното първенство в Катар ще можете да проследите пряко в ефира на БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Гарантирам, че сме взели всички необходими мерки за честен и прозрачен вот
Стефан Янев: Гарантирам, че сме взели всички необходими мерки за честен и прозрачен вот
Стачка спира морския обществен транспорт в Гърция
Стачка спира морския обществен транспорт в Гърция