НОВИНИ

България ще търси задължителна победа срещу Грузия

живо българия ndash северна македония
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:19, 05.06.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по футбол на България се изправя срещу Грузия във втория си мач от турнира Лига на нациите днес. Двубоят от 21.45 часа ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ, както и онлайн на www.bntnews.bg/sport. Студийната програма, посветена на срещата, започва в 21.00 часа.

"Лъвовете" посрещат своя съперник в Разград, след като в четвъртък направиха равенство 1:1 със Северна Македония в откриващия си мач от надпреварата, който също се игра на "Хювефарма Арена". В същото време Грузия разби аутсайдера в групата Гибралтар с 4:0 у дома и поведе в класирането преди вторите мачове.

Селекционерът на България Ясен Петров призна, че играта на тима не се е получила срещу Северна Македония и той ще направи няколко промени в състава в търсене на успеха срещу Грузия.

"Уважаваме Грузия, но утре искаме да спечелим. Ние сме наясно, че това ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме ги детайлно и се надявам, че утре ще реагираме по много по-добър начин, отколкото срещу Северна Македония. Никога не сме се определяли като фаворити, но искаме да победим", коментира Петров на пресконференцията преди срещата.

До момента България и Грузия са се изправяли шест пъти един срещу друг, като в официалните мачове "лъвовете" имат две победи, равенство и загуба. Двете приятелски срещи завършват с успех на България, включително и последният мач между двата тима, който се игра в началото на септември 2021-ва година.

Съдийската бригада за двубоя ще бъде от Италия, като главен арбитър ще е Фабио Мареска, а негови помощници ще са Джовани Бакини и Марко Бресмес. Четвърти съдия ще е Франческо Фурно, VAR-рефер ще е Лука Пайрето, а негов асистент ще е Серджо Рангети.

След мача с Грузия за България предстоят още две срещи в следващите дни - на 9 юни тимът гостува на Гибралтар, а три дни по-късно предстои и визита на Грузия.

От 19.00 часа пък Уелс и Украйна ще спорят за място на Мондиала в Катар. Уелс надигра Австрия с 2:1, докато възпитаниците на Олександър Петраков победиха Шотландия с 3:1 в отложения мач поради руската инвазия на територията на Украйна. Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: Управляващите планират да плащат пенсии с пари от Плана за възстановяване
Владислав Горанов: Управляващите планират да плащат пенсии с пари от Плана за възстановяване
Искрен Арабаджиев, ПП: С минималната пенсия от 467 лв. всички пенсионери с трудова дейност ще са над линията на бедност
Искрен Арабаджиев, ПП: С минималната пенсия от 467 лв. всички пенсионери с трудова дейност ще са над линията на бедност