НОВИНИ

България ще участва в дебютното издание на Юнайтед къп в Австралия

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:40, 23.11.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
българия участва дебютното издание юнайтед къп австралия
Слушай новината

България стана един от последните два отбора, който намери място в най-новия тенис турнир за смесени състави Юнайтед Къп, който ще се проведе в Австралия между 29 декември и 8 януари.

Първите 16 участници в турнира бяха обявени по-рано този месец, като те бяха определени на базата на позициите на първите ракети на съответните нации в индивидуалните класации при мъжете и жените, както и с комбинирания ранкинг на АТР и WTA.

Последните две места в турнира пък бяха запазени за един тим от квотата на мъжката ранглиста и един от тази на комбинираното класиране.

За щастие, 28-то място в ранглистата на АТР на Григор Димитров означава, че България получи право да участва в турнира, като нашият отбор ще бъде в група А с тимовете на Гърция и Белгия. Напред в надпреварата ще продължи единствено отборът, който завърши на първо място.

Освен Гришо останалите заявени българи за надпреварата са Димитър Кузманов (№195), Адриан Андреев (№207) и Александър Лазаров (№277), а при дамите участие ще вземат най-добрите ни три ракети - Виктория Томова (№90), Изабелла Шиникова (№286) и Гергана Топалова (№321).

По програма българите ще влязат в действие още в откриващия ден на Юнайтед Къп, като на 29 декември в Пърт нашите тенисист се изправят срещу отбора на Гърция, предвождан от Стеданос Циципас и Мария Сакари.

Според регламента всеки един сблъсък се състои от по два двубоя на сингъл при мъжете и при жените и една среща на смесени двойки.

Другият отбор освен България, който намери място в турнира в последния момент е Казахстан, който ще бъде в група С със съставите на Полша и Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с 24 състезатели на младежкото СП по скокове на батут в "Арена София"
България с 24 състезатели на младежкото СП по скокове на батут в "Арена София"
Полицията в Бургас задържа и последния мигрант от групата, предизвикала гонка снощи
Полицията в Бургас задържа и последния мигрант от групата, предизвикала гонка снощи