НОВИНИ

България си гарантира четири медала от Европейското по бокс в Будва

българия гарантира минимум четири медала европейското бокс будва
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 20.10.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

България си гарантира минимум четири медала от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора.

Следобедната сесия на днешния ден от турнира донесе три успеха и две поражения за родните национали. На полуфинал и с минимум бронз се поздравиха Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Кирил Борисов.

Росенов откри програмата на нашите с красива победа над Саба Ткебучава. Талантът ни при 60-килограмовите доминираше от началото на срещата, като с премерени и мното точни удари трупаше преднина пред грузинеца по време на целия двубой. Така, след 5:0 съдийски гласа, той напълно заслужено се изстреля към полуфиналите, където в четвъртък ще се изправи срещу арменеца Ерик Израйелян.

В двубоя при 75-килограмовите Уилиам Чолов пък не даде шанс на хърватина Антонио Грабич. Титулуваният ни талант се поздрави с много хубава победа, като нокаутира съперника си във втория рунд. Той го повали три пъти на пода, а последният се оказа и решителен за изхода на сблъсъка. В четвъртък Чолов ще се изправи срещу Рашко Симич от Сърбия.

Медал грабна и Кирил Борисов. При най-тежките – над 92 килограма той премина без игра срещу Месич Алия от Босна и Херцеговина, който не се качи на ринга и така българинът се класира директно за полуфинал.

Даниел Кирилов стана четвъртият наш боксьор, който си осигури минимум бронзов медал от Европейското първенство в Будва, Черна гора. Родният талант се класира за полуфиналите на шампионата на Стария континент, след като победи молдовеца Марсел Урсу. В категория до 57 килограма българинът съумя да преодолее тежкия противник с 4:1 гласа, въпреки че съдиите отсъдиха първия рунд срещу нашия боксьор.За място на финал в четвъртък Кирилов ще се изправи срещу Манвел Петросян (Арм).

Така България си гарантира минимум четири бронзови медала на Европейското първенство в Будва. Утре на полуфинал ще боксират още Радослав Росенов (60 кг), Уилиам Чолов (75 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

За съжаление Красимир Джуров не успя да преодолее 1/4-финалната фаза. В категория до 63.5 килограма той отстъпи в много равностоен мач с 2:3 гласа на Мацвей Давидо от Беларус и остана на един успех от медалите.

Поражение записа и Георги Стоянов. В категория до 80 килограма националът ни се хвърли смело в сблъсъка, но не успя да намери точната дистанция срещу значително по-високия от него Антон Виноградов. В крайна сметка победата отиде в полза на естонеца с 5:0 гласа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-топло време утре, температурите ще са до 22 градуса
Още по-топло време утре, температурите ще са до 22 градуса
Ще ни трябва ли сертификат, за да гласуваме на изборите?
Ще ни трябва ли сертификат, за да гласуваме на изборите?