НОВИНИ

България спечели бронз от Европейското по фехтовка за младежи и девойки

българия спечели бронз европейското фехтовка младежи девойки
Снимка: БФ Фехтовка
bnt avatar logo
от БНТ
21:29, 01.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Младежкият ни отбор на сабя в състав Виктор Филев, Димитър Райкин, Тодор Стойчев и Георги Златаров спечели бронзов медал на Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Нови Сад.

Тимът ни, под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов, извоюва първи медал отборно за българската фехтовка от голямо първенство при младежите и впечатли всички с представянето си.

В първия си двубой от отборната надпревара сабльорите ни се изправиха срещу тима на Азербайджан и поведоха в самото начало. След уверена игра българите спечелиха с 45:30 и намериха място сред най-добрите 8. В срещата за място на полуфиналите Филев, Райкин, Стойчев и Златаров излязоха срещу тима на Сърбия. И тук Тодор Стойчев натрупа преднина от първите точки, а съотборниците му постепенно увеличиха аванса до 27 точки. Двубоят приключи с категоричното 45:18 за българите.

В срещата за място на финала сабльорите ни излязоха срещу отбора на Германия. Противниците поведоха в двубоя, но Тодор Стойчев успя да обърне резултата от 30:23 до 30:31. След това обаче германците отново натрупаха аванс и затвориха срещата с 45:38. В двубоя за бронзовите медали нашите фехтовачи бяха неудържими и се наложиха с 45:42 над Испания.

Утре Европейското първенство за младежи и девойки приключва с отборните надпревари на сабя жени, и шпага и рапира мъже. България ще търси призово класиране на сабя жени с тима в състав Калина Атанасова, Белослава Иванова, Кристина Миланова и Емма Нейкова. На шпага мъже страната ни ще бъде представена от Йордан Гълъбов, Васил Ивакимов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 2 март: Трагедията на войната през погледа на генералния ни консул в Одеса
"Денят започва" на 2 март: Трагедията на войната през погледа на генералния ни консул в Одеса
Бербатов: Изборен конгрес на БФС ще има до края на годината
Бербатов: Изборен конгрес на БФС ще има до края на годината