НОВИНИ

България U19 прегази Египет за 1/4-финал на Световното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:54, 30.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
българия u19 прегази египет финал световното първенство
Слушай новината

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 19 години се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Иран, след като надигра категорично с 3:0 (25-14, 25-22, 25-12) отбора на Египет.

Волейболистите на Мартин Стоев не дадоха никакви шансове на "фараоните", а основната причина бяха силните сервиси, които затрудниха максимално египетското посрещане.

Серия от асове на българския капитан Владимир Гърков се оказа ключът към отварянето на голяма разлика в първия гейм и последвалото му спечелване от "лъвчетата" с 25-14.

Втората част бе най-оспорвана, като Египет направи всичко възможно да остане близко в резултата през целия гейм. Въпреки това, българите бяха тези, които контролираха играта и след 25-22 удвоиха преднината си.

В третия гейм нашите момчета пък бяха най-категорични, след като го спечелиха с 25-12.

Така, след малко повече от час игра, България U19 намери място сред последните осем на Световното първенство по волейбол за юноши в Иран.

Най-резултатен при победата срещу Египет стана капитанът Владимир Гърков с 14 точки, а Александър Николов добави 12. За африканския тим капитанът Хазем Абдела се отчете с 10 пункта.

На 1/4-финалите "лъвчетата" ги очаква мач срещу Италия, която по-рано днес надигра също с 3:0 тима на Нигерия.

За "Скуадра Адзура" това беше пети последователен успех в турнира, като освен това италианците все още нямат и загубен гейм в надпреварата.

Мачът между България и Италия е утре сутрин от 8.30 часа българско време, а залогът ще бъде място в топ 4 и възможност за участие в битката за медалите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 4,5 млн. са вече жертвите на COVID-19 по света
Над 4,5 млн. са вече жертвите на COVID-19 по света
Мъж се удави в морето край Поморие
Мъж се удави в морето край Поморие