НОВИНИ

България U21 замина в пълно мълчание за Полша

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:36, 12.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Национални отбори
българия u21 замина пълно мълчание полша

Българският национален отбор за юноши до 21 г. замина за Полща, където утре от 19.00 часа на стадиона в полския град Гдиня "лъвчетата" гостуват на "Дружина Полска" в решаващ мач за класиране на Евро 2021.

Селекционерът на "трикольорите" - Александър Димитров и играчите му запазиха пълно мълчание, а от пресслужбата на БФС уточниха, че е взето решение никой да не говори преди решаващия мач за класиране на европейско първенство.


Към момента Полша е с 2 точки преднина пред България във временното класиране в нашата група, като в последния кръг от квалификациите, 17 ноември, "лъвчетата" приемат Естония, а поляците ще са домакин на Латвия.

При две поредни победи тимът на Александър Димитров ще завърши на второ място в групата пред Полша, но това, обаче, не ни гарантира класиране за еврофиналите догодина.

За целта селекцията ни трабва да попадне сред 5-те втори отбора с най-добър актив в деветте групи.

Лидер в нашата група е отборът на Русия, които е с актив от 20 точки и ако "Сборная" спечели утрешното си гостуване на Латвия, ще е недостижим на челното място и ще се класира автоматично за Евро 2021.

Последното участиев на България на европейско първенство за мадежи до 21 г. е през далечната 1990 г., когато тимът ни отпадна на 1/4-финалите в надпреварата от Югославия след загуба с 0:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Петров 17-ти в Гран при на Испания
Петър Петров 17-ти в Гран при на Испания
Съперник на Лудогорец в Лига Европа пламна с COVID-19
Съперник на Лудогорец в Лига Европа пламна с COVID-19