НОВИНИ

Български бадминтонисти научиха съперниците си в елиминациите на Европейските игри

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:37, 29.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Габриела Стефани Стоева Стоеви
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българските представители в турнира по бадминтон - сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Димитър Янакиев - разбраха имената на своите съперници във фазата на елиминациите на Европейските игри в Полша.

В турнира на двойки при дамите Габриела и Стефани, които са поставени под №1 завършиха груповата фаза с три победи в три срещи и така в четвъртфиналите ще се изправят срещу испанките Клара Асурменди и Беатрис Коралес. Досега двата дуета никога не са се срещали.

Двубоят е осми в програмата на корт №1 в зала "Арена Ясколка" в град Тарнов, където срещите започват в 12.00 часа наше време.

Припомняме ви, че българките са златни медалистки от първото издание на Европейските игри през 2015-а година, а впоследствие на три пъти станаха и европейски шампионки.

В турнира на сингъл при мъжете Димитър Янакиев съумя да преодолее груповата фаза, а в осминафиналите го очаква мач срещу нидерландеца Марк Каляу. Срещата е четвърта в програмата на Корт №3.

За съжаление, от надпреварата отпаднаха представителите ни на двойки мъже Иван Русев и Илиян Стойнов, които отстъпиха с 12:21, 17:21 на шведите Йоел Хансон и Мелкер З-Бексел в директен спор за място на четвъртфиналите и така останаха на третото място в група "С".

При мъжките дуети все пак ще българско участие във фазата на елиминациите благодарение на братята Христо Попов и Тома Джуниър Попов, които обаче се състезават за Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха предполагаеми човешки останки в "Титан"
Откриха предполагаеми човешки останки в "Титан"
Хебър се похвали с новото осветление на стадион "Георги Бенковски"
Хебър се похвали с новото осветление на стадион "Георги Бенковски"