НОВИНИ

Български пощи ще разпространяват печатните издания от 1 март

Досегашинят доставчик на вестници преустановява дейнстта си

Николай Минков
от Николай Минков
21:12, 27.02.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

От 1 март Български пощи ще разпространяват печатните издания в страната, тъй като досегашинят доставчик на вестници преустановява дейнстта си. Това съобщи по време на днешното правителствено заседание транспортният министър Росен Желязков. Министерският съвет реши още Летище Пловдив да се даде за стопанисване на концесия.

Български пощи разполга с 3 000 клона, обясни транспортният министър. Повечето от тях обаче не се намират на места със засилен човекопоток.

Росен Желязков- министър на транспорта: С отпадането на близо 1100 обекта от "Лафка" през следващите месеци ще се опитаме това нещо да бъде компенсирано от други обекти . Български пощи имат готовност за още 300 пощенски станции, които представляват места с изявен пътникопоток.

Премиерът Борисов предупреди да се създаде стройна организация, за да не останат населени места без вестници.

Бойко Борисов - министър-председател: Така че всяко една печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация, но ще осигурим на всички печатни издания равноспоставеност.

Правителството реши още да обяви на концесия Летище Пловдив за срок от 30 години. Транспортният министър обяви какви ще са изискванията към потенциалните кандидати да стопанисват аеропорта.

Росен Желязков - министър на транспорта: Практически опит в експлоатацията на международно летище с пътникопоток не по-малко от 450 000 пътници на годишна база да имат регистриран основен капитал не по-малко от 1 млн. лв. Да са финансирали поне едни проект, чиято стойност надвишава 10 млн.лв. през последните 10 години.

Инвестициите, които се очакват, трябва да бъдат не по-малко от 100 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест и подписка срещу замърсяването на въздуха в Сливен
Протест и подписка срещу замърсяването на въздуха в Сливен
Връчиха наградите "Инвеститор на годината"
Връчиха наградите "Инвеститор на годината"