НОВИНИ

Български треньор в Катар: Нещата, които говорят за страната, не са верни

български треньор катар нещата говорят страната верни
bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 13.11.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български футболист Ясин Мишауи, който понастоящем живее и работи в Катар даде интервю пред БНТ, в което разказа малко повече дали в азиатската страна очакват с нетърпение старта на Световното първенство по футбол.

Помощник треньорът на втородивизионния Ал-Мархия разкри, че определено в страната се усеща, че предстои един голям турнир.

"Преди шест месеца абсолютно навсякъде беше като строителна площадка, докато сега е съвсем различно. Усеща се, че се задава голям турнир. Навсякъде има знамена на държавите участници, логото на Световното първенство, талисманите, въобще съвсем различна обстановка и всички тръпнем в очакване. Метрото е нещо изключително. На места дори аз не знам как са го направили. Наистина говорим за мащабни проекти", сподели Мишауи, който по времето си като треньор на Витоша Бистрица е бил наставник и бившия министър председател Бойко Борисов.

Българинът с арабски корени коментира и всички притеснения относно строгите правила, които всички ще трябва да спазват по време на пребиваването си в Катар, като напълно опроверга информациите, че в страната има наложени сериозни рестрикциите.

"Нещата, които се говорят за Катар и рестрикциите не са верни. Хората живеят спокойно. Ако спазваш законите на държавата, няма да имаш и проблеми. Има сигурност, има спокойствие, има ред. Аз като човек с деца и семейство мога да кажа, че Катар е едно много добро място за живеене", заяви бившият футболист.

Накрая Ясин Мишауи разкри и дали всъщност катарците са фенове на футбола и с нетърпение ли очакват старта на Мондиала.

"След спечелването на Купата на Азия през 2019 година определено мога да кажа, че се повиши интересът. Катарците обичат спорта като цяло. След този успех и очакванията към отбора са големи, интересът също е много голям. Много е трудно да се намерят билети за мачовете на Катар", завърши бившият състезател на Ботев Пловдив, Беласица Петрич, Витоша Бистрица и други.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд се върна към победите, след като удар Хебър като гост
Локомотив Пд се върна към победите, след като удар Хебър като гост
Социалният министър: 830 млн. европейски средства ще получи бизнесът през 2023 г.
Социалният министър: 830 млн. европейски средства ще получи бизнесът през 2023 г.