НОВИНИ

Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското първенство

Най-големите ни надежди са свързани с трикратните ни шампионки на Стрия континент Габриела и Стефани Стоеви, които са поставени под №3 в надпреварата на двойки жени, а този турнир може да им подпечата мястото на Олимпийските игри в Париж 2024

сестри стоеви спечелиха златните медали турнира бадминтон европейските игри краков
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 19.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските бадминтонисти научиха жребия си за европейското първенство в Саарбрюкен, Германия, което ще се проведе от 8 до 14 април.

Трикратните ни шампионки при жените Габриела и Стефани Стоеви са поставени под №3 в основната схема и по право ще почиват на старта, а във втория кръг очакват дует от Испания или Полша.

Надпреварата в Саарбрюкен ще бъде последната, която ще бъде със статут на олимпийска квалификация, като след нея ще станат ясни участниците на Игрите в Париж 2024. За момента сестри Стоеви са сред 16-те двойки за Париж 2024, но едва след финалите в Германия ще станат ясни всички притежатели на квоти.

В турнира на двойки за България на европейското първенство ще участват още Михаела Чепишева и Цветина Попиванова, които стартират срещу ирландките Кейт Фрост и София Ноубъл.

На сингъл при мъжете Димитър Янакиев започва с мач срещу индонезиеца, състезаващ се за Азербайджан, Аде Рески Двукайо. При успех Янакиев ще се изправи срещу Миха Иванчич от Словения.

При жените Калояна Налбантова ще срещне в първия кръг Милена Шнидер от Швейцария, докато другата ни представителка Христомира Поповска ще почива на старта.

В надпреварата на двойки при мъжете Иван Русев и Илиян Стойнов започват срещу исландците Давид Бьорнсон и Кристофер Финсон, а ори успех българите ще се изправят срещу водачите в схемата Ким Аструп и Андерс Расмусен от Дания.

На смесени двойки Илиян Стойнов и Христомира Поповска ще имат за съперници в първия кръг шотландците Адам Прингъл и Рейчъл Андрю.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъжда се дали ваксината срещу човешкия папилома вирус да стане задължителна
Обсъжда се дали ваксината срещу човешкия папилома вирус да стане задължителна
Лазар Бучков с 5 точки при нов успех на Лонг Бийч в колежанското първенство
Лазар Бучков с 5 точки при нов успех на Лонг Бийч в колежанското първенство