НОВИНИ

Българските бадминтонистки потеглиха с успех на европейската квалификация в София

В първия си двубой тимът ни надигра с 4:1 победи състава на Ирлания и при нов успех срещу Латвия в събота (9 декември) сестри Стоеви и компания ще се класират за финала на турнира в София, който може да им осигури място на европейското отборно първенство догодина в Лодз, Полша през февруари

българските бадминтонистки потеглиха успех европейската квалификация софия
Снимка: БФ Бадминтон
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 07.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор на България победи Ирландия с 4:1 победи е първия си двубой от квалификациите за европейското отборно първенство, които ще се проведат от днес до неделя (7-10 декември) в столичната "Зала Европа".

В двубоите на сингъл победи за страната ни записаха европейската шампионка за девойки Калояна Налбантова, която срази Рейчъл Дарах с 21:19, 21:10 за 35 минути, а в същото време Гергана Павлова надви Сиофра Флин с 21:11, 25:23 за 36 минути.

Единствената загуба за българките в сблъсъка дойде в срещата на Христомира Поповска, която отстъпи на София Нобъл в драматичен двубой с 21:10, 19:21, 18:21 за час игра.

На двойки жени Мария Мицова и Калояна Налбантова спечелиха срещу Кейт Фрост и София Нобъл с 21:13, 21:15 за 30 минути, а трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева нямаха проблеми срещу Сиофра Флин и Моя Райън и се наложиха а с 21:11, 21:10 за 27 минути.

Утрешният ден (8 декември) е почивен за тима на България, а в събота (9 декември) ни предстои дуел срещу Латвия и при нов успех нашите момичета ще се класират за финала на пресявките, където биха се изправили срещу някой от отборите от другия поток, където са Турция, Украйна и Гренландия.

За европейското отборно първенство, което ще се проведе през месец февруари 2024-а година в Лодз, Полша ще се класира единствено победителят в квалификацията в София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две земетресения в Симитли за по-малко от 10 минути
Две земетресения в Симитли за по-малко от 10 минути
Тръгват проверки за нерегламентирани превози
Тръгват проверки за нерегламентирани превози