НОВИНИ

Българските националки в една група със Северна Македония и Косово в дебютното издание на Лигата на нациите при дамите

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:26, 02.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
българските националки една група северна македония косово дебютното издание лигата нациите дамите
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за жени попадна в една група със съставите на Северна Македония и Косово за дебютното издание на турнира Лига на нациите при дамите, който ще се проведе през есента.

В надпреварата ще се включат общо 51 тима, които са разпределени в три отделни нива - A, B и С.

"Лъвиците" попадат в най-ниската Лига С, където ще участват общо 19 тима, които са разделени в четири групи по четири тима и една група с три отбора, където сме и ние заедно със Северна Македония и Косово.

Селекционерът на българския тим Силвия Радойска коментира групата, споделяйки, че нашият състав е добре запознат с качествата на съперниците си, тъй като се е изправял срещу тях в няколко контроли в последно време.

"Попаднахме в група с още два отбора и това са добре познатите ни съперници Косово и Република Северна Македония. В последните няколко месеца играхме приятелски срещи с тях и смятам, че добре познаваме стила им на игра. Очакват ни тежки двубои, но мисля, че сме готови за това. Пожелавам успех и късмет на отбора, момичетата да бъдат здрави и да се представят по най-добрия начин в името на България", заяви Силвия Радойска след жребия.

По регламент победителите в групата ще спечелят промоция за Лига В в следващото издание на Лигата на нациите, а трите най-добри отбора, завършили на второ място, ще играят плейоф за изкачване в горната дивизия срещу трите най-слаби състава от Лига В.

Българските националки ще изиграят своите срещи от дебютното издание на Лигата на нациите при жените в периода септември - декември 2023-а година, а при евентуално попадане в плейофите за промоция двубоите ще се изиграят през февруари догодина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при пожар в блок в столичния квартал "Стрелбище"
Жена загина при пожар в блок в столичния квартал "Стрелбище"
Гешев: Адмирации към всички колеги, които защитиха независимостта на съдебната власт
Гешев: Адмирации към всички колеги, които защитиха независимостта на съдебната власт