НОВИНИ

Българските рефери надиграха турските си колеги в приятелски мач, игран в Кърджали

Срещата бе част от инициативата "Футболът - приятелство без граници".

българските рефери надиграха турските колеги приятелски мач игран кърджали
Снимка: Sport PR Events Managment
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:18, 10.09.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на България разби със 7:2 Турция в приятелски мач между футболни съдии на "Арена Арда" в Кърджали, а първият начален удар в срещата бе даден символично кметът на града доц. д-р Хасан Азис.

Българският тим, воден от селекционера проф. Йордан Иванов бе в състав: Димитър Русев, Петър Кузев, Траян Енчев, Венцислав Митрев, Иво Андреев, Георги Стоянов, Светослав Енчев, Георги Тодоров, Калоян Кирилов, Мартин Марков, Димо Димов, Любомир Вушовски, Ивайло Ненков, Мустафа Шефкед, Геро Писков и Иво Колев, а на терена в ролята на футболисти за турския тим излязоха Баръш Бозкурт, Ерай Гьоргюн, Бахадър Ети, Хасан Юсеин, Йозгюр Севинч, Оузкан Карагьоз, Мехмед Талха Гювен, Семих Гючлю, Анъл Кючюккараджа, Ернур Йонбей и Хамди Гьоркем Пехливанлъ.

Двубоят в Кърджали пък бе ръководен от изцяло дамска съдийска бригада начело с Валерия Петрова.

"Инициативата "Футболът - приятелство без граници" е с 15-годишна традиция и се провежда от Асоциацията на съдиите по футбол в България, дружество "Картал" и Асоциацията на съдиите в съседна Турция", обясни Антон Генов - председател на Асоциацията на съдиите по футбол в България.

"С футболните срещи и съпътстващите дейности показваме, че футболът е приятелство без граници. Показваме, че футболът може да обединява, че футболът може да създава мостове, а не да създава пропасти. Радваме се, че след COVID-19 инициативата се възобнови отново", каза още бившият ни елитен рефер.

Освен Асоциацията на съдиите по футбол в България, Балканското дружеството за сътрудничество "Балканлълар", Картал, Истанбул и Асоциацията на съдиите в съседна Турция, като домакин се включи и община Кърджали. Сред организаторите е и Българо-турският дамски бизнес клуб. Негови представители, заедно с футболните съдии, посетиха социални домове и детски турнири, като зарадваха децата с много подаръци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични задръствания на АМ "Струма" заради няколко катастрофи
Километрични задръствания на АМ "Струма" заради няколко катастрофи
Манчестър Юнайтед отстрани Антони след обвиненията към него в домашно насилие
Манчестър Юнайтед отстрани Антони след обвиненията към него в домашно насилие