НОВИНИ

Българските самбисти получиха премии за доброто си представяне на Европесйкото в Сърбия

българските самбисти получиха премии доброто представяне европесйкото сърбия
Снимка: Пресклуб "България"
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 28.09.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес в пресклуб „България“ президентът на Българската федерация по самбо Росен Димитров, старши треньорите на националните отбори Красимира Томова – на младежи и девойки – и Васил Соколов – на мъже и жени, направиха оценка на представянето на състезателите ни на първенството на Стария континент в Нови Сад, Сърбия.

След това спомоществователят на федерацията, човекът с голямо сърце, посветил съдбата си на самбото и на други бойни изкуства, Стоян Саладинов връчи премии на медалистите и на треньорския щаб.

„Спечелените медали са много – 7 бронзови при мъжете и жените и още 8, от които един сребърен и 7 бронзови при младата генерация. Българите се конкурираха със самбисти от 27 страни, спортът разширява географията си и това прави все по-трудно достигането до финала и победата за златото“, подчерта Васил Соколов.

„Единствено Украйна не участва в знак на протест, че Русия и Беларус са допуснати на първенството“, добави старши треньорът на отбора за мъже и жени.

Въпреки добрите резултати, ръководството на федерацията и треньорите изразиха леко разочарование, че този път, за разлика от участието ни в годините назад, нямаме шампионска титла. Росен Димитров смята, че основната причина за пропуснатата възможност за злато е отлагането на Европейското първенство от месец май за септември, което повлия на формата на самбистите.

Стоян Саладинов връчи премиите най-напред на треньорския щаб, след това на главния съдия Иван Нетов и на състезателите Ива Иванова /жени, 59 кг/, Ангел Ангелов /71 кг, спортно самбо/, Емил Незиров /71 кг, бойно самбо/, Иван Хърков /79 кг, спортно самбо/, Ивайло Симеонов /79 кг, бойно самбо/, Камен Георгиев /88 кг, бойно самбо/, Любомир Тончев /98 кг, бойно самбо/, Мартин Маринов /над 98 кг, бойно самбо/.

Треньорката на младежите и девойките, която днес празнува рожден ден, с ръка на сърцето се обърна към всички, за да изрази своята благодарност към Стоян Саладинов.

„Ако не е той, няма да ни има, държавата нищо не дава“, сподели Красимира Томова.

Щедрият спомоществовател, обучавал на бойни изкуства и отряда за борба с тероризма, винаги е готов да помогне с парите си, които е печелил с честния си труд на експерт от висока класа.

Сега всички погледи са насочени към Световното първенство по самбо за мъже и жени през ноември в Киргизстан.

Подготовката започна още през август и ще продължи до средата на ноември, като почти през цялото време националите ще тренират на базата в Дианабад. Седмицата преди да заминат за азиатската страна самбистите ще са на лагер в Старосел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС контрира Бербатов: Софийски градски съд категорично обяви Конгреса на 18 март за незаконен
БФС контрира Бербатов: Софийски градски съд категорично обяви Конгреса на 18 март за незаконен
Инцидент с пилот край авиобаза "Безмер"
Инцидент с пилот край авиобаза "Безмер"