НОВИНИ

Българските таекуондисти започнаха с две победи днес на олимпийската квалификация

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:27, 08.05.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Бойни спортове
българските таекуондисти започнаха две победи олимпийската квалификация

Владимир Далаклиев и Илина Иванова започнаха чудесно и записах победи в първите си срещи от втория ден на олимпийските квалификации по таекуондо, която се провежда в София.

Далаклиев изигра повече от инфарктен мач срещу поляка Матео Счесновски в категория до 68 кг. В първите две части българинът изоставаше в резултата, но в третата част бронзовия ни медалист от световното първенство през 2017 година направи поредица от силни удари и след нокдаун от страна на българина се наложи дори на Счесновски да бъде оказвана лекарска помощ.

В крайна сметка редовното време завърши наравно при 19:19 точки, но в продължението мощната атака на Далаклиев се оказа ключова и той излезе краен победител след 27:23 точки.

Бронзовата медалистка от европейското първенство Илина Иванова пък също започна с победа, справяйки се с представителката на Израел Ривка Байех.

В първата част и двете състезателки залагаха на сигурни атаки, като резултатът се движеше точка за точка. През втората обаче играта се отвори, като израелката си осигури преднина при 19:16. В решаващата трета част обаче Иванова получи ценни съвети от треньорите си Фарзад Золхадри и Николай Богданов и успя да обърне резултата в своя полза, за да се поздрави с краен успех 27:23 точки.

Квота за олимпийските игри в Токио получават само победителите в олимпийските категории - 4 при мъжете и 4 при жените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО одобри за спешно използване китайската ваксина на "Синофарм"
СЗО одобри за спешно използване китайската ваксина на "Синофарм"
Гребен планина - най-живописната планина в Западните покрайнини (Снимки)
Гребен планина - най-живописната планина в Западните покрайнини (Снимки)