НОВИНИ

Българските тенисистки изиграха мачовете си от втория кръг на турнира в Санта Марина

денислава глушкова загуби драматично втория кръг ролан гарос
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 04.10.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова се класира за втория кръг на турнира от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е първи от трите поредни турнира там с награден фонд от по 25 хиляди долара. Надпреварата носи точки за ранглиста на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

Денислава Глушкова елиминира румънката Андрея Присакариу с 1:6, 6:4, 6:1 след почти три часа игра. Българката стартира лошо с изоставане от 0:5, но постепенно стабилизира играта си и успя да стигне до обрат, след като спечели осем от последните девет гейма в мача.

15-годишната квалификантка Росица Денчева също беше близо до успех в първия кръг. Тинейджърката, която дебютира в състезание от веригата на световната федерация ITF, пропиля аванс от сет и 4:2 гейма във втория и загуби от Кристина Дину (Румъния) с 6:2, 5:7, 2:6 след малко повече от два часа игра.

Други три българки, участващи с "уайлд кард", допуснаха поражения. Държавната шампионка на открито през този сезон Зиновия Ванева загуби от Люси Нгуйен Тан (Франция) с 1:6, 1:6. Йоана Константинова беше елиминирана от Ана Броган (Великобритания) след 0:6, 2:6, а Елизара Янева загуби от София Шапатава (Грузия) с 2:6, 3:6.

Последната от българките на сингъл Гергана Топалова започва утре срещу Илона Гиороайе (Румъния).

В надпреварата на двойки Топалова и Илай Йорук (Турция) се класираха за четвъртфиналите след успех над получилите "уайлд кард" Йоана Константинова и Даря Лопатецка (Украйна) с 6:3, 4:6, 10-7.

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настъпва ли отново COVID-19?
Настъпва ли отново COVID-19?
Антъни Иванов пред БНТ: Не се отказвам от плуването, просто показвам грозната страна на спорта
Антъни Иванов пред БНТ: Не се отказвам от плуването, просто показвам грозната страна на спорта