Българският бизнес: Кризата е и възможност

от БНТ
09:11, 14.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Бизнес

Пандемията се е отразила на бизнеса много зле и много сложно, обясни в студиото на Сутрешния блок на БНТ бизнесменът Мартин Йорданов.

Според него пандемията дава огромен шанс на българския бизнес и на българските предприятия с много кратки стъпки да изпреварят това, за което не са имали шансове.

Според Йорданов всички български предприятия са много модерни, с модерна техника и уникални машини. Българският инвеститор трябва да поеме отговорността си, смята той. По негово мнение, ако се излезе на международните пазари много бързо може да се увеличат работните заплати и работещите хора. Свиването на пазарите той определи като "перфектно".

"България е малка, красиви фабрики, светът е голям, ще ни лапне."

Бойко Таков от Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия обясни, че се работи в посока експортно подпомагане на българските пазари. Организират се търговски мисии, изложения, панаири, които в момента се провеждат онлайн. Направен е експортен хъб в България, който поради пандемията не може да стартира реалната си дейност. Планирани са и много обучителни програми.

"В условията на тази криза това, което ще спаси компаниите е да бъдат находчиви, адаптивни, иновативни и наистина да успеят да се напаснат към новата реалност", обясни Таков.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Осъденият за убийството на 7-годишната Кристин, обжалва доживотната си присъда
Осъденият за убийството на 7-годишната Кристин, обжалва доживотната си присъда
Григор Димитров с отрицателен тест, ще играе на турнирите в САЩ
Григор Димитров с отрицателен тест, ще играе на турнирите в САЩ