НОВИНИ

Българският Червен кръст продължава да подпомага пострадалите в с. Лъвино

българският червен кръст продължава подпомага пострадалите лъвино
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 06.11.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Екипите на Българския Червен кръст продължават да работят на терен в с. Лъвино, община Исперих, което пострада преди два дни от ураганен вятър. Доброволци и служители, както и психолози са на място и оказват психологическа подкрепа на пострадалите. Специалистите работят и с децата от пострадалите семейства.

От Българския Червен кръст предоставят хранителни и хигиенни пакети на най-засегнатите семейства, а доброволците от клуб "Добротворци" на червенокръстката младежка организация в Исперих се включиха в разчистването на отломките след ураганния вятър, допълниха от БЧК.

Областната организация на БЧК-Разград е в постоянна комуникация с местните власти и с общинския кризисен щаб. Продължава извършването на оценка на нуждите, като БЧК и днес подпомага най-засегнатите жители на с. Лъвино.

Българският Червен кръст се присъединява и подкрепя кампанията на Община Исперих за набиране на средства за възстановяване на щетите, причинени от природната стихия. Всеки желаещ да се включи в кампанията и да дари средства може да го направи по банков път, чрез специално разкритата дарителска сметка.

На 4 ноември ураганен вятър отнесе покривите на над 150 къщи в селото и събори над 10 електрически стълбове. В селото беше обявено бедствено положение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА премести мача между България и Унгария заради "повишен риск от нарушаване на обществения ред"
УЕФА премести мача между България и Унгария заради "повишен риск от нарушаване на обществения ред"
ЕС отпуска още 25 милиона евро за Газа
ЕС отпуска още 25 милиона евро за Газа