НОВИНИ

Българският национален отбор на ръгби удари Израел на стадион "Васил Левски"

Български национален отбор по ръгби
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 05.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по ръгби записа втора поредна победа в "Конференция 1 Юг" на турнира "Ръгби Европа", след като надигра с 34:15 състава на Израел.

Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски", като това бе и второто поредно домакинство на "лъвовете" на това съоръжение, след като през месец май беше надигран съставът на Турция.

С успеха си българите излязоха на първото място в подреждането с два успеха от два срещи, следвани от отборите на Кипър и Малта, докато израелците са на предпоследното четвърто място, но това за тях бе едва първият двубой в групата.

"Тези момчета бяха невероятни, бяха много твърди и не се отказаха. Браво на тези мъже. Предпочетохме да не рискуваме с Влади Михов след удара в главата. Благодаря на всички за подкрепата и тази вечер ще се почерпим за успеха", сподели след срещата френският селекционер на България Ромен Балмис.

"Страхотен ръгби мач се получи. Атмосферата също беше страхотна. България не ни изненада с нищо. Ние следим отбора внимателно, но за съжаление това не ни помогна днес. Смятам, че България е фаворитът в нашата група", коментира пък наставникът на Израел Кевин Музикант.

В следващия си двубой от турнира "лъвовете" ще домакинстват на Словения, като срещата е предвидена за 23 април 2023 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 обърна Пирин с човек по-малко
ЦСКА 1948 обърна Пирин с човек по-малко
Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово"
Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово"