НОВИНИ

Българският национален отбор ще проведе подиум тренировка преди Световната купа по художествена гимнастика в София

От своя страна вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на турнира

сребърен медал боряна калейн многобоя световната купа баку
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:28, 10.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по художествена гимнастика ще направи подиум тренировка преди Световната купа в София на 11 април (четвъртък) от 16.30 часа.

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл жени в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще покажат композициите си в рамките на 30 минути в "Арена София".

Преди домакините на килима ще бъдат представителките на Испания от 16.00 до 16.30 часа. Отборът на Израел ще тренира от 14.00 до 14.30 часа, а между 13.30 и 14.00 е официална тренировка ще направи Италия.

Световната купа в София ще стартират в 10.30 часа на 12 април (петък) с квалификации на обръч и на топка в индивидуалната надпревара, а от 19.00 часа ансамблите ще покажат композициите си с пет обръча.

Вицепрезидентът на БФХГ и международен съдия категория "бреве" Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на турнира. Бившата грация вече се развива и като успешен рефер. Специално за фейсбук страницата на БФХГ тя заяви, че се учи от най-добрите съдии у нас и вярва, че може да тръгне по стъпките им.

"За мен е изключителна чест и огромна отговорност да бъда главен съдия на състезание от такъв ранг, а именно на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала "Арена София" от 12 до 14 април. Това е много важна стъпка, но съм благодарна, че до мен стои един силен, отговорен и работлив екип, с който ще направим всичко възможно състезанието да протече гладко, спокойно и успешно. Ще подходя, както обикновено, с голяма отговорност към доверието, което ми гласува БФХГ. Учила съм се и продължавам да се уча от най-добрите съдии по художествена гимнастика в България, които винаги са ми давали безценни и правилни съвети и вярвам, че мога да тръгна по техните стъпки", каза Владинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП окончателно одобри новия пакт за миграцията
ЕП окончателно одобри новия пакт за миграцията
Спешно отпускат средства от бюджета за психично болни пациенти в страната
Спешно отпускат средства от бюджета за психично болни пациенти в страната