НОВИНИ

Балкан Ботевград обърна драматично след продължение Спартак Плевен в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:30, 17.02.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Балкан Ботевград постигна драматична победа като гост на Спартак Плевен с 88:81 (12:20, 19:18, 20:23, 24:14, 13:6) след продължение в среща от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В зала "Балканстрой" в Плевен домакините стартираха по-силно двубоя и в хода на първите три части контролираха умело своя авансът, който в един момент от третата четвъртина достигна 12 точки при 49:37.

Преди решителната част гостите от Балкан изоставаха с 51:61, но с по-добра игра в последните минути стопиха пасива си на половина при 70:75. Последва тройка на Павлин Иванов и два точно изпълнени наказателни удара от Александър Гавалюгов, с което шампионите изравниха резултата.

В последната си атака от редовното време пък Самаджи Хейнс-Джоунс пропусна да вкара Спартак Плевен и така срещата влезе в допълнително време.

В петминутното продължение ботевградчани продължиха да бъдат по-добрия отбор на паркета и заслужено се поздравиха с крайния успех след 88:81 в тяхна полза.

За победителите двама баскетболисти приключиха мача с дабъл-дабъл, като Димитър Димитров завърши с 23 точки и 13 борби, а Мануел Суарес добави още 23 пункта и 12 борби. Самаджи Хейнс-Джоунс пък завърши с 23 точки за тима на Спартак Плевен.

В класирането тази победа доближи Балкан Ботевград на три точки от лидера Рилски спортист - 36 за "зелените" срещу 39 за тима от Самоков. Тимът на Спартак Плевен пък остава на 5-та позиция с 30 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комуникационната стратегия на Зеленски и как украинският президент стана световна знаменитост
Комуникационната стратегия на Зеленски и как украинският президент стана световна знаменитост
Кирил Петков в "Панорама": Ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент
Кирил Петков в "Панорама": Ще бъдем над 130 депутати в следващия парламент