НОВИНИ

Балкан Ботевград срещу отбори от Испания, Германия и Португалия в следващата фаза за Купата на ФИБА Европа

Ботевградчани попаднаха в група "К" във втория етап на надпреварата, където техни съперници ще бъдат Билбао Баскет, Гьотинген и Порто

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 23.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
балкан ботевград отбори испания германия португалия следващата фаза купата фиба европа
Снимка: БК Балкан Ботевград

Българският баскетболен шампиони при мъжете Балкан Ботевград завърши като победител в своята група "А" от турнира за Купата на ФИБА Европа, а вече са ясни и съперниците на "зелените" в следващата фаза на надпреварата.

Въпреки че в сряда вечер ботевградчани допуснаха поражение от Спортинг Лисабон като гост, те завършиха на първо място в класирането с баланс от три победи и едно поражение.

Това отреди на родния първенец в следващия етап на турнира място в група "К", където баскетболистите на Петър Златанович ще мерят сили с испанския Билбао Баскет и германския Гьотинген, които оглавиха съответно подреждането в групи "B" и "I". Компания ще им прави и вторият от група "Е" - португалският Порто.

Битките от втората групова фаза на Купата на ФИБА Европа ще стартират през декември, като в първия кръг на 6 декември (сряда) Балкан Ботевград ще бъде домакин на Порто. До Нова година за българския тим предстои още гостуване на Гьотинген в Германия, а първите мачове за 2024-а година ще се играят на 10 януари.

По регламент в този етап отборите са разпределени в четири групи по четири тима, от които първите два в крайното подреждане ще продължат към четвъртфиналите във втория по сила европейски клубен турнир, организиран от ФИБА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крупен зърнопроизводител загина при катастрофа с трактор край Дупница
Крупен зърнопроизводител загина при катастрофа с трактор край Дупница
Аоияма допусна шесто поражение във Фукуока
Аоияма допусна шесто поражение във Фукуока