НОВИНИ

Бърни Екълстоун: Верстапен е на същото ниво като големите шампиони във Формула 1 Шумахер и Хамилтън

бърни екълстоун верстапен същото ниво големите шампиони формула шумахер хамилтън
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:37, 02.03.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво с рекордните носители на титлата Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, заяви бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун.

92-годишният Екълстоун каза пред ДПА преди първия старт за сезона за Гран при на Бахрейн в неделя, че Верстапен е "абсолютно" на същото ниво като двамата велики шампиони и "не трябва да бъде поставян под тях".

Екълстоун добави, че Верстапен може да започне своята ера като Шумахер и Хамилтън, които са спечелили рекордните седем титли всеки от тях, защото неговият отбор "Ред Бул" е най-добрият в момента.

"Случайно получаваш най-добрият пилот с най-добрия отбор в същото време", каза Екълстоун, който беше шеф на Формула 1 за около четири десетилетия до 2017 година.

Британецът също не изключва възможността Хамилтън да надмине Шумахер с осма титла, при условие че неговият отбор "Мерцедес" се подобри след кампания под нивото си през 2022 година.

"Разбира се, че той може да вземе осма титла. Няма да е лесно, но съм убеден, че ще даде всичко от себе си. Хамилтън наистина би искал да вземе тази осма титла", каза Екълстоун.

Той вярва също, че Мик Шумахер може да има бъдеще в спорта, въпреки че сега е само резервен пилот в "Мерцедес" за сезон 2023, който започва през уикенда в Бахрейн.

Шумахер, син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, беше освободен от "Хаас" след две години в отбора.

Сега той е резервен пилот на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в "Мерцедес", а Екълстоун каза пред ДПА, че това вероятно е най-добрият му шанс да остане в спорта и да се опита да поднови кариерата си.

"Ще видим какво ще се случи. Може би той ще намери своя път. Не мисля, че трябва да учи твърде много. Той просто трябва да се увери, че се чувства удобно и е желан в отбора, желан заради способностите си, а не заради нещо друго. Той беше избутан малко настрана, защото хората помнят името и очакват твърде много от него твърде рано", каза Екълстоун.

Той добави, че не би дал титулярно място на Шумахер и този сезон, ако беше директор на отбора, защото "той загуби много време с грешния отбор и грешните хора, които го ръководеха".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александрия Лутит е първата световна шампионка по ски-скокове от Канада
Александрия Лутит е първата световна шампионка по ски-скокове от Канада
Случаят с разменените бебета: Втори иск за 300 000 лв. е подаден в съда
Случаят с разменените бебета: Втори иск за 300 000 лв. е подаден в съда