НОВИНИ

Барса се върна на победния път в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 08.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
барса върна победния път лига

Отборът на Барселона записа трета победа от началото на сезона в Ла Лига, след като победи Бетис с 5:2 у дома в мач от деветия кръг на първенството.

По този начин каталунците сложиха край на серията си от четири поредни двубоя без победа в шампионата.

За "лас блаугранас" не започна аржентинската звезда Лионел Меси, но негативния развой на двубоя, принуди Куман да пусне в игра капитана на отбора след почивката.

На “Ноу Камп” французинът Усман Дембеле изведе напред домакините в 22-та минута, а десет минути по-късно сънародникът му Антоан Гризман пропусна да удвои от дузпа.

Точно преди края на първото полувреме гостите възстановиха равенството чрез Антонио Санабрия, което принуди Куман да пусне в игра Меси на мястото на Ансу Фати на почивката.

Рокадата даде мигновенен резултат, като в 49-та минута Гризман отново изведе Барселона напред, а в 62-та минута Меси реализира дузпа, която доведе и до червен картон за Айса Манди, който изби топката от голлинията с ръка.

Въпреки че останаха с човек по-малко играчите на Бетис намалиха резултата в 74-та минута чрез Лорен Морон, но осем минути преди края на редовното време Меси сложи точка на спора с втория си гол в срещата, а в продължението на двубоя Педри фиксира крайното 5:2.

По този начин Барселона се изкачи до осмата позиция в класирането с 11 точки, докато Бетис е една позиция по-нагоре с точка повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провъзгласиха принц Акишино за престолонаследник на трона в Япония
Провъзгласиха принц Акишино за престолонаследник на трона в Япония
Любен Дилов - син: Байдън беше голям приятел на България, надявам се да си спомня
Любен Дилов - син: Байдън беше голям приятел на България, надявам се да си спомня