НОВИНИ

Барселона поиска оставката на шефа на Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:52, 03.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
барселона поиска оставката шефа лига
Слушай новината

Отборът на Барселона излезе с официална позиция, в която поиска оставката на президента на испанското футболно първенство - Ла Лига Хавиер Тебас.

По-рано днес испанското издание "La Vanguardia" публикува информация, според която Тебас е бил предоставил фалшиви документи в съда по повод случая "Негрейра", с които е замесил пряко бившите президенти на "каталунците" Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел.

Скандалът "Негрейра" се разрази в началото на месец март, когато Барселона бяха обвинени, че са правили плащания към бившия вицепрезидент на Съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра в периода 2001 - 2018 г.

Казусът предизвика редица коментари в цяла Европа, а днешната новина на "La Vanguardia" принуди "Каталунския клуб" да поиска директно оставката на Хавиер Тебас заради неговите действия.

"Новината, която "La Vanguardia" публикува днес, е толкова сериозна, че трябва да предупреди всички клубове от Ла Лига, поради практики, които не се вписват във функциите, които се приписват на президента на Ла Лига. Само поради този факт, че приписването на функции, които не съответстват на него, макар и от достойнство и уважение към президентството на Ла Лига, г-н Тебас трябва да подаде оставка от позицията, която заема", се казва в позицията на Барселона.

Случаят "Негрейра" стана обект на разследване и от страна на европейската футболна централа УЕФА, чийто президент Александър Чеферин по-рано днес за първи път коментира темата, споделяйки лаконично, че: "Положението е много сериозно".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнатите полицаи от Стамболийски да бъдат наградени, предлага директорът на полицията в Пловдив
Нападнатите полицаи от Стамболийски да бъдат наградени, предлага директорът на полицията в Пловдив
Френска министърка изгря на корицата на "Плейбой"
Френска министърка изгря на корицата на "Плейбой"