НОВИНИ

Барселона разби десет от Бетис и се върна към победите в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:38, 30.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
барселона разби десет бетис върна победите лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Лидерът в класирането на испанската Ла Лига Барселона постигна важна победа в преследването на титлата, след като разби с 4:0 у дома състава на Бетис в среща от 32-ия кръг.

На стадион "Камп Ноу" домакините взеха аванс още в 14-а минута, когато Рафиня центрира в наказателното поле, а на правилното място се оказа бранителят Андреас Кристенсен, който с глава беше точен за 1:0.

Малко след първия половин час игра Барса получи допълнително предимство заради изгонването на Едгар Гонсалес от екипа на Бетис, който си изкара два жълти картона в рамките на по-малко от 10 минути и по този начин остави "зелено-белите" с 10 души.

"Каталунците" се възползваха от численото си предимство и в 36-а минута удвоиха аванса си чрез Роберт Левандовски, който се разписа във втори пореден мач, след като преди това бе изпаднал в суша от четири поредни срещи без попадение в първенството.

Само три минути по-късно преднината на Барселона благодарение на Рафиня, който бе изведен зад отбраната на гостите от Серхио Бускетс и преодоля стража на Бетис за 3:0.

Крайното 4:0 пък бе оформено в 82-а минута на срещата, когато Ансу Фати достави опасно центриране по земя в наказателното поле на "зелено-белите", а там в опита си да изчисти топката Гуидо Родригес я прати в собствената си врата.

По този начин Барселона вече има 79 точки в класирането и отново е с 11 аванс пред втория Реал Мадрид, докато Бетис е с 49 пункта на 6-о място и изглежда все по-далеч от влизане в топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно сметище се появи на метри от водоема на Хисаря
Незаконно сметище се появи на метри от водоема на Хисаря
Продължава битката за Бахмут, Пригожин е готов да изтегли частите на "Вагнер"
Продължава битката за Бахмут, Пригожин е готов да изтегли частите на "Вагнер"