НОВИНИ

Барселона си тръгна само с точка от визитата си на Майорка

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:07, 27.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
барселона тръгна точка визитата майорка
Снимка: БТА
Слушай новината

Барселона допусна втората си грешна стъпка от началото на сезона в Ла Лига, печелейки само точка при визитата си на Майорка след 2:2 на стадион "Сан Моиш".

Домакините обаче определено могат да съжаляват за този развой на срещата, тъй като на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка не успяха да си тръгнат с пълни комплект точки.

Всичко започна още в 8-ата минута, когато Ведат Мурики изведе Майорка напред, възползвайки се от подаване на Антонио Санчес.

Гостите отговориха малко преди края на първата част чрез Рафиня, който със силен удар ниско по тревата матира противниковия страж за 1:1.

В даденото съдията 6-минутно продължение обаче футболистите на Майорка отново взеха аванс, след като силно изритана топка от вратаря Предраг Райкович бе отклонена с глава от Мурики към Абдон Пратс, а нападателят чукна кълбото покрай Марк Андре тер Щеген, правейки резултата 2:1.

Четвърт час преди края на срещата Барселона все пак стигна до точката, а в герой за тима се превърна младият Фермин Лопес, който от около 8-9 метра реализира за 2:2, като за него това бе и дебютно попадение с екипа на "каталунците".

В класирането равенството изкачи временно момчетата на Шави на върха в подреждането с актив от 17 точки, докато Майорка заема 15-ата позиция с 6 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липса на лекари и помещение за лечение на пациенти в Бобов дол
Липса на лекари и помещение за лечение на пациенти в Бобов дол
Масово отравяне на кучета и котки в пловдивско село
Масово отравяне на кучета и котки в пловдивско село