НОВИНИ

Барселона сменя Куман само щом намери заместник

Роналд Куман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 21.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман е пред раздяла с тима. В понеделник вечер двубоят между Барселона и Гранада завърши наравно 1:1. Роналд Араухо се разписа в 90-та минута, за да измъкне само точка за “каталунците”.

След срещата испанският журналист Жоан Вехилс разкри, че клубът търси заместник на Роналд Куман. Холандецът ще бъде освободен от позицията, веднага щом се намери друг кандидат за поста.

Според испанските медии нидерландският мениджър е получил ултиматум от ръководството на Барселона. Задачата пред 58-годишния треньор е била да спечели следващите 3 срещи след домакинската загуба от Байерн Мюнхен в Шампионска лига с 0:3, но снощното домакинско равенство бе поредният провал.

По-голямата част от борда на директорите смятат, че времето на Роналд Куман е изтекло. Голям дял от привържениците на Барселона също настояват за треньорска рокада. Снощи на стадион “Камп Ноу” присъстваха едва 27 097 зрители.

Сред имената, спрягани за негов заместник, са Андреа Пирло, Антонио Конте, бившият футболист Шави Ернандес, Роберто Мартинес и Филип Коку.

На пресконференцията след разочароващото реми мениджърът заяви, че се чувства спокоен, въпреки нарастващото напрежение. Той се аргументира и за решенията си в хода на мача. Барселона записа цели 54 центрирания, като в края на мача централният бранител Жерар Пике оглави атаката на тима.

Роналд Куман се оправда с това, че не разполага с играчи, които да преодоляват опоненти в ситуации “един срещу един” и че футболистите му не са способни да практикуват футбол в стил “тики-така”. За целта трябвало да се върнат контузените Ансу Фати, Осман Дембеле и Серхио Агуеро. Нидерландецът също се оплака, че противниковите футболист бавели времето в хода на целия мач.

В четвъртък “каталунците” гостуват на Кадис в мач от първенството.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава хладно, с ниски температури и силен вятър
Остава хладно, с ниски температури и силен вятър
Следващата седмица влиза в сила законът, с който Бюрото по защита се прехвърля към Министерство на правосъдието
Следващата седмица влиза в сила законът, с който Бюрото по защита се прехвърля към Министерство на правосъдието