НОВИНИ

Барселона спечели гостуването си на Реал Сосиедад с гол в добавеното време

Роналд Араухо се разписа в предпоследната минута от двубоя

Милен Костов
от Милен Костов
23:55, 04.11.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Европейски футбол
Роналд Араухо Барселона
Снимка: БТА
Слушай новината

Барселона победи Реал Сосиедад с минималното 1:0 в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Роналд Араухо се разписа в предпоследната минута от двубоя.

През първото полувреме на стадион "Реале Арена" в Сан Себастиан домакините създадоха редица опасни положения пред вратата на Марк-Андре тер Щеген. От своя страна вратарят на каталунците се справи с изстрели на Андер Баренечеа, Айхен Муньос, Такефуса Кубо и Мартин Зубименди.

След паузата възпитаниците на Иманол Алгуасил продължиха да атакуват противниковата врата. Стражът на шампионите обаче за пореден път се намеси, за да отрази удар на Андер Баренечеа.

В заключителните минути на сблъсъка играчите на Шави Ернандес упражниха сериозен натиск в преден план. Алекс Ремиро отрази шут от дистанция на Роналд Араухо, а в добавеното време Педри се озова очи в очи с противниковия страж, но вратарят спаси.

В предпоследната минута от срещата гостите откраднаха трите точки. Роналд Араухо засече с глава центриране в наказателното поле на лятното попълнение Илкай Гюндоган. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намесата на ВАР голът бе зачетен.

Барселона се изкачи до 3-ата позиция в класирането с актив от 27 пункта. Реал Сосиедад остава на 6-ото място в подреждането с 19 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло за сезона време днес
Слънчево и топло за сезона време днес
Удинезе успя да надвие Милан на "Сан Сиро" с гол от дузпа
Удинезе успя да надвие Милан на "Сан Сиро" с гол от дузпа