НОВИНИ

Барселона спечели титлата в Ла Лига след разгром над Еспаньол

Милен Костов
от Милен Костов
23:49, 14.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Барселона
Снимка: БТА
Слушай новината

Барселона спечели титлата в Ла Лига, след като победи Еспаньол с 4:2 в мач от 34-ия кръг на първенството.

Барселона печели 27-ата си титла в историята на клуба. Това е първа титла за отбора под ръководството на Шави Ернандес. Каталунците спечелиха отличието на терена на своя градски съперник.

Срещата започна по желания начин за каталунците. В 11-ата минута Алехандро Балде проби в наказателното поле и подаде към Роберт Левандовски, който стреля от движение за 1:0.

След като се отчете с асистенция, Алехандро Балде записа името си и сред голмайсторите. Крайният бранител бе оставен непокрит на задна греда, за да засече центриране на Педри от непосредствена близост. Това е първият му мач за Барселона, от 48 опита, в който той записва гол и асистенция на името си.

Роберт Левандовски удвои головата си сметка в 40-ата минута. Нападателят засече успоредно на голлинията подаване по земя на Рафиня.

След почивката възпитаниците на Шави Ернандес продължиха да бележат. Другият краен бранител на гостите Жул Кунде засече с глава центриране на Френки де Йонг.

Домакините все пак стигнаха до гол, след като гостите вече мислеха за празненствата след двубоя. Хавиер Пуадо Диас прехвърли Марк-Андре тер Щеген с хладнокръвно изпълнение. С последния удар по топката Хоселу оформи крайния резултат. Барселона се върна на върха в шампионата след 4-годишна пауза.

Барселона си гарантира челната позиция в класирането, като към момента каталунците имат 85 пункта. Еспаньол остава на предпоследното 19-о място в подреждането с 19 точки.

Останалите резултати от деня:

Селта Виго - Валенсия 1:2
Елче - Атлетико Мадрид 1:0
Валядолид - Севиля 0:3

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски пристигна на посещение в Париж
Зеленски пристигна на посещение в Париж
Ювентус постигна комфортна победа над предпоследния Кремонезе
Ювентус постигна комфортна победа над предпоследния Кремонезе