НОВИНИ

Бърз тест пред църквите в Атина и носене на двойна маска при влизане в храмовете

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:23, 29.04.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Балкани
бърз тест църквите атина носене двойна маска влизане
Слушай новината

Гърция се готви за Великден с прогнозни температури от 35 градуса и с ограничения в придвижването между отделните области.

В столицата Атина и областта Атика много от храмовете решиха да вземат допълнителни предпазни мерки в дните на Страстната седмица.

Мобилни екипи извършват бързи тестове за коронавирус пред църквите в Атина и областта Атика в Гърция. Целта е да се засили сигурността, особено за тези, които работят в храмовете предвид ежедневния им контакт с вярващите.

"Дадена ни е възможност да защитим нашите хора и да представим по-добър образ на църквата по време на тези дни от Страстната седмица. Чрез тази възможност за присъствие и същевременно предпазване както за нас така и за вярващите, това е отговорност, за която църквата ни даде насоки от самото начало", каза Теологос Александракис, който е свещеник в Атина.

Свещениците се надяват, че с тези бързи тестове всичко ще мине гладко до Възкресение. Все пак, експерти препоръчват на посещаващите църковните служби да носят по две маски, поставени една върху друга, за да се предпазят по-успешно от инфекция.

Много от гърците няма да могат да се възползват от хубавото време по Великден, нито пък ще могат да отидат на плаж. Още в края на миналата седмица полицията изгради пропускателни пунктове по магистралите около Атина и останалите големи градове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3-годишно дете падна в разтвор със сода каустик в Разградско
3-годишно дете падна в разтвор със сода каустик в Разградско
Български туристи в Турция за празниците преди пълното затваряне до 17 май
Български туристи в Турция за празниците преди пълното затваряне до 17 май