НОВИНИ

Бързи и шумни: Откриха мотосезона в София (СНИМКИ)

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
10:31, 06.04.2024 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Общество
Слушай новината

Днес в София се откриха мотосезона. "Намали скоростта, през живота се минава само веднъж!" е посланието на събитието, а организаторите напомнят на шофьорите на пътя да бъдат внимателни с мотористите, защото те са сред най-уязвимите участници в движението.

От малки до големи в семейство Тодорови адреналинът на две колела се превръща в хоби.

"Трябва да се внимава. Въпреки че е опасно хоби, когато си мислиш с главата, може да едно голямо семейно преживяване. В нашето семейство му казваме "бензин в кръвта", защото ние сме любители и на автомобилите като цяло и това е общо взето надграждане на нашето хоби", разказа Александрина Тодорова.

Близо 20 000 мотористи откриха мотосезон 2024 г. в София. Те настояват за взаимно уважение и дисциплина на пътя.

"Апелирам всички участници в движението: моля, бъдете толерантни един към друг, шофьорите, моля ви, поглеждайте си в страничните огледала - братя мотористи има навсякъде и всички нека да спазваме единствено правилата за движение, това води към успех", каза Митко Рашков - президент на клуб "Джентълмени".

През първите месеци на годината няма загинал моторист, но през миналата на пътя живота си са загубили 7, отчитат от "Пътна полиция".

"Апелът може да бъде разделен на две: както самите те да спазват правилата на движение, да не превишават скоростта, а втората е към останалите участници в движението: да бъдат внимателни и да виждат всеки един моторист и съответно да не отнемат неговото предимство", каза комисар Николай Крушарски - началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР.

"Нека бъдем толерантни един към друг! И най-вече за водачите на МПС: обръщайте внимание на мотористите, пазете ги", призова Галин Тодоров.

За любителите на високите скорости имаше музика, дрифтове и състезание с мотори.

снимки: БТА

Движението за пътни превозни средства в района на площад "Батенберг" се очаква да бъде затруднено от 10.00 ч., информира Митко Рашков - президент на клуб "Джентълмени".

"20-ина хиляди моторa ще бъдем. Искам да се извиня на всички граждани на София и на гостите на София за двата часа, в които ще бъдем тук и ще бъде затворен площад Батенберг. Моля да ни извините, но днес наистина ще бъде празник за нас. Нека да го отпразнуваме заедно. Искам да я апелирам и да призова всички братя мотористи - моля спазвайте правилата за движение. Това ще бъде достатъчно да имаме един чудесен сезон за тази година", каза той.

Вижте повече в прякото включване на Тереза Кънчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен спечели за трети пореден път квалификацията за Гран При на Япония
Макс Верстапен спечели за трети пореден път квалификацията за Гран При на Япония
Александър Георгиев направи 40 спасявания при загубата на Колорадо Аваланч от Едмънтън Ойлърс
Александър Георгиев направи 40 спасявания при загубата на Колорадо Аваланч от Едмънтън Ойлърс