НОВИНИ

Няма да има нито градус отклонение в политиката на бъдещия служебен министър на околната среда и води, заяви Юлиян Попов

Ние сме започнали много неща с него и те ще продължат, добави министърът в оставка

bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 06.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"С Петър Димитров ние работим от ден първи много активно. Той ми е първият заместник-министър. Не ми е доверено лице, ние просто работим заедно. Всичко, което свършихме сме го правили заедно, така че според мен няма да има отклонения нито на един градус линията на министерството и нито една секунда забавяне", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов.

"Ние сме започнали много неща с бъдещия служебен министър и те ще продължат", убедено добави той.

Юлиян Попов направи равносметка за направеното през управленския период като посочи, че работата, която е свършена се равнява дори на два мандата управление.

"Голямото ми постижение по отношение на дюните е, че приехме една методика, която е много сериозна, международно приета и научно обоснована, и ще защити всички дюни. Въобще на дюните няма да може да се строи".

Попов допълни, че екологичното министерство ще продължи да води битка „с група безобразници на „Каваците“, които искат да превземат една част от дюните“ и добави, че те са оценени от методиката и природата, и правото ще победи.

"И в крайна сметка природата и правото ще победи", беше категоричен бившият министър на околната среда и водите в оставка.

Той предупреди къмпингуващите с каравани "въобще да не си помислят хората да ходят с караваните на дюните. Зад дюните - ок".

Юлиян Попов се спря и на темата за имотите на Гайтански.

"Разбира се има общо с екологията, доколкото подобни строежи би трябвало да се премахват. Аз апелирам към много по-радикално събаряне и също трябва в бъдеще националният бюджет да гласува специален фонд за събаряне, защото в България има страшно много за събаряне".

Юлиян Попов добави, че когато се касае за нещо, което е незаконно събарянето е най-правилното решение. Според него природата трябва "да бъде освободена от бетонните гледки".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без Янис Адетокумбо, Милуоки Бъкс загуби срещу Торонто Раптърс
Без Янис Адетокумбо, Милуоки Бъкс загуби срещу Торонто Раптърс
Мажоретен състав "Мистерия" в предаването "Аз съм"
Мажоретен състав "Мистерия" в предаването "Аз съм"