НОВИНИ

Бащата на един от загиналите край Бургас: Шофьорът все спял на волана и карал

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 28.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Регионални
Слушай новината

Продължава разследването за тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Бургас. Трима от общо шестима работници загинаха, останалите са тежко ранени. Двама се борят за живота си.

Тежкият инцидент става на 356 км на АМ "Тракия" в посока Бургас, малко след разклона за село Българово. Шестима работници от фирма за асфалтиране са се прибирали от Ямбол към Бургас, когато внезапно настъпва инцидентът.

Шофьорът на превозното средство самокатастрофира, след което излязъл от пътното платно, преобръщайки се в канавката.

При тежката катастрофа живота си губят 49-годишния шофьор Димитър, негов 38-годишен колега и най-малкият сред тях - 31-годишният Ангел. Бащата на младото момче обвинява шофьора за инцидента. Неведнъж синът му се е оплаквал от него.

"Шофьорът все спял на волана и карал. Колко пъти е щял да се блъсне. Оплакват се работниците дето ги вози на работа шофьора. Не знам нищо, не ми дават обяснения", каза Алекси Асенов, който е баща на загиналия Ангел.

С часове продължиха снощи огледите на местопроизшествието. И към момента полицията установява точните причини за тежкия инцидент.

"Вероятната причина за катастрофата е загуба на контрол от страна на водача на автомобила, като първоначално се блъска в лявата пътна мантинела на АМ "Тракия", а от удара автомобилът губи траектория, блъска се в дясната мантинела, минава през нея и през предпазната ограда, след което спира по таван в крайпътна нива", каза говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Назначени са и няколко автотехнически експертизи. По неофициална информация версиите, по които се работи са спукана гума, преумора на водача и техническа неизправното на превозното средство.

Собственикът на фирмата, на която е автомобила, днес отказа коментар. Междувременно тримата оцелели работници продължават да са в болница. Двама от тях са в критично състояние в отделението по Реанимация. Лекарите продължават да се борят за живота им.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия премахва ограниченията за пристигащи от България със сухопътен транспорт
Германия премахва ограниченията за пристигащи от България със сухопътен транспорт
Георги Иванов - Гонзо потвърди за раздяла с четирима
Георги Иванов - Гонзо потвърди за раздяла с четирима