НОВИНИ

Баскетболистите ни до 18 и до 20 г. срещу домакините на Европейското, Дивизия Б

баскетболистите домакините европейското дивизия
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 14.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор за младежи до 20-годишна възраст изтегли неприятен жребий за Европейското първенство, Дивизия Б, това лято. Тимът ни ще се бори за промоция в Дивизия А в Скопие, Северна Македония, като мачовете са от 7 до 16 юли.

В Група А българите се събраха с домакините от Северна Македония, а също със съставите на Словакия, Чехия и Ирландия. 19 тима ще участват в турнира.

Националният отбор за жени до 20-годишна възраст пък ще се върне в Дивизия Б това лято. Тимът, който ще е воден от селекционера на 18-годишните девойки Маргарита Маринкова, ще играе мачовете си в Крайова, Румъния, от 28 юли до 6 август.

Нашите попаднаха в единствената група с пет отбора на шампионата – D. Техни съперници в груповата фаза ще са Исландия, Словакия, Норвегия и Австрия.

Националният отбор на България за юноши до 18-годишна възраст ще играе с домакина Португалия на Европейското първенство, Дивизия Б, в Матошиньош. Турнирът е от 21 до 30 юли. Българите, водени от Асен Николов, се паднаха в група D. В този поток са също Белгия, Латвия и Швейцария.

Днес в Мюнхен бе изтеглен и жребият за Европейското първенство до 18-годишна възраст при девойките. Както бе обявено, шампионатът в Дивизия Б ще се състои в София, като мачовете са от 30 юни до 9 юли. Общо 18 отбора ще участват в битките за промоция в Дивизия А. България попадна в една от групите с пет тима – D. В нея са още Швеция, Словакия, Украйна и Естония.

Швеция, Нидерландия, Португалия и Словакия ще са съперниците на националния ни отбор за момчета до 16-годишна възраст на Европейското първенство това лято. Тимът, воден от Стойо Чолаков, ще играе за промоция в Дивизия А в Питещ, Румъния. Турнирът ще се състои от 4 до 13 август. Общо 21 отбора ще участват в надпреварата.

България се падна в група с четири отбора на Европейското първенство за момичета до 16-годишна възраст в Подгорица от 10 до 19 август. Тимът ни е в група Б със съперници Черна гора, Ирландия и Швеция. Както е известно, отборът ни ще е воден от Силвия Пеева и ще опита да подобри петото място от миналото лято и да се класира в Дивизия А догодина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любовта "превзе" улиците на София за Свети Валентин (Снимки)
Любовта "превзе" улиците на София за Свети Валентин (Снимки)
НАТО: Украйна трябва да получи оръжия
НАТО: Украйна трябва да получи оръжия