НОВИНИ

Баскетболистките ни се бориха, но отстъпиха на Хърватия

баскетбол жени национален отбор
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 11.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор на България започна със загуба участието си в квалификациите за Европейското първенство по баскетбол през 2023 след 73:84 точки срещу Хърватия пред феновете в „Арена Ботевград“.

Българките започнаха много силно в началото и поведоха след 10 минути игра, но хърватките затегнаха защитата и до почивката дръпнаха. След това до края на мача не допуснаха да бъдат застигнати и спечелиха.

Христина Иванова вкара 19 точки. Жаклин Златанова добави 14 точки и 7 борби, с 12 се включи Борислава Христова, а с 10 – Радостина Христова. Гергана Иванова се отличи със 7 точки и 6 асистенции.

Извън групата за нашите остана Теодора Динева.

Това бе единственият мач за тима ни в този квалификационен прозорец, докато за хърватките предстои домакинство на третия отбор в групата ни Сърбия. След това има година пауза, като следващите ни мачове са ноември 2022 г.

"Малко не ни достигна! Благодаря на феновете, които ни подкрепиха. Отдавна не сме играли пред публика. Атмосферата беше страхотна! Жалко, че не ги зарадвахме с победа, но мисля, че отборът ни заиграва все по-добри. Мисля, че имаме шансове срещу всеки", коментира след мача Христина Иванова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол
Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол
Ясен Петров за БНТ: Оцеляхме, но видях вихрушка
Ясен Петров за БНТ: Оцеляхме, но видях вихрушка