НОВИНИ

ББР: Управителният съвет на банката е предоставил информация на Одитния комитет

ббр окаже пълно съдействие министерството икономиката връзка предстоящата проверка
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 01.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Управителният съвет на Българската банка за развитие е предоставил подробна финансова информация на членовете на новия Одитен комитет. Това се казва в съобщение до медиите.

По-рано днес служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви на извънреден брифинг, че УС на ББР е отказал да предостави на Одитния комитет кредитните досиета. Той ще сезира БНБ за отказа.

От банката заявяват, че са направили запитване до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и Българска народна банка за правата на достъп на Одитния комитет във връзка с предоставянето на информация за кредитни експозиции на банковата група, представляваща банкова и търговска тайна.

Правомощията на Одитния комитет са публикувани в официалната интернет страница на ББР

С цел прозрачност и до приемане и вписване по надлежния ред на проекта за промени в Устава на банката, предложен от министъра на икономиката, ББР ще спазва изискванията, предложени в новия документ, като кредитирането ще се ограничи до експозиции към един клиент или група свързани клиенти, чийто размер не надхвърля сумата от 5 000 000 лева. Това ограничение не се прилага за кредитни институции, допълват още от банката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблемът на Наоми Осака се оказа много по-сериозен
Проблемът на Наоми Осака се оказа много по-сериозен
Основен спонсор иска да продължи договора си с Левски
Основен спонсор иска да продължи договора си с Левски