НОВИНИ

Беатрис Адад Мая пострада при битов инцидент и прекрати участието си на тенис турнира в Гуадалахара

беатрис адад мая пострада битов инцидент прекрати участието тенис турнира гуадалахара
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:13, 19.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилката Беатрис Адад Мая прекрати участието си на тенис турнира на твърди кортове в Гуадалахара (Мексико) от сериите WTA 1000 с награден фонд 2 788 468 долара заради контузия на ръцете.

Адад Мая пострада при инцидент в хотела в Гуадалахара след счупване на паравана на душкабината в стаята й. 27-годишната бразилска тенисистка се е нуждаела от няколко шева на двете ръце.

„Ще ми трябват няколко дни, за да оздравеят раните, така че мога да се върна на корта за последната част от годината и да продължа да преследвам целите си за 2023-а“, каза Адад Мая в публикация в социалната мрежа Инстаграм.

Седмата поставена Вероника Кудерметова (Русия) се класира за третия кръг след победа над канадката Южени Бушар с 6:2, 6:7(4), 6:4 за два часа и 49 минути игра.

Италианката Мартина Тревизан отстрани номер 15 в схемата и нейна сънародничка Ясмине Паолини със 7:5, 6:2 и също достигна до третия кръг, подобно на американката Хейли Батист, който отстрани 16-ата поставена Каролина Плишкова от Чехия със 7:6(5), 5:7, 7:6(4). Плишкова водеше с 5:2 в третия сет, а при 5:4 пропусна мачбол и в крайна сметка отпадна.

Десетата в схемата Виктория Азаренка (Беларус) надигра Робин Монгомъри от САЩ с 6:1, 6:1 само за 70 минути и се класира за втория кръг, както и американката София Кенин, която елиминира Керъл Чжао (Канада) с 6:4, 6:3 в мач, продължил час и 23 минути.

Още една италианка продължава напред. Камила Джорджи се справи с 14-ата поставена Маяр Шериф (Египет) със 7:5, 6:3 на старта, а Емилиана Аранго от Колумбия отстрани 11-ата в схемата рускиня Анастасия Потапова с 6:4, 6:3 и също си осигури място във втория кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски медалисти и катерачи от цяла България си дават среща на скалите край Брезе
Европейски медалисти и катерачи от цяла България си дават среща на скалите край Брезе
Евелина Николова и Мими Христова започват участието си на световното по борба в Белград
Евелина Николова и Мими Христова започват участието си на световното по борба в Белград