НОВИНИ

Бедствено положение в цялата област Враца, вятърът отново достига 130 км/ч

bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 19.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Бедствено положение в цялата област Враца. Вчера вилня ураганен вятър и нанесе сериозни щети в града. Поривите му надминаха 130 км/ч. Заради бурята са изкоренени дървета, паднали са много покриви и са изпочупени автомобили.

Една от главните улици беше затворена за движение заради падналия покрив на филиала на Великотърновския университет. При падането на конструкцията е засегната контактната мрежа на градския транспорт.

Една жена пострада в автобус, след като внезапно са се счупили прозорците, а в шивашко предприятие евакуираха около 100 души заради паднали стени.

"Щетите няма как да бъдат оценени, защото продължават да се случват и в момента, ще бъдат стотици хиляди. Нощта беше безсънна, има стотици паднали дървета и покриви. Призовавам децата и възрастните хора да си останат вкъщи. Има хора, които са падали по улиците - с натъртвания и охлузвания са. Вятърът буквално събаря хората, които са навън, ситуацията е много опасна. За щастие няма тежко пострадали", заяви в "Денят започва" Калин Каменов, кмет на община Враца.

По думите му се очаква днес следобед във Враца вятърът да спре. Прогнозира, че утрешният ден ще бъде учебен ден за децата.

Военни се включват от днес в разчистването на града. Възстановяването на контактната мрежа може да започне след стихването на вятъра.

Вижте още в прякото включване на Мирослава Георгиева.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
510 са сигналите след ураганния вятър в София
510 са сигналите след ураганния вятър в София
Масово тровене на животни в Павел баня
Масово тровене на животни в Павел баня