НОВИНИ

Бедствие в Рибарица: Само проливният дъжд ли е причината за наводнението?

Жителите се оплакват от некачествен ремонт на отводнителната система в града

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
19:57, 23.05.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Наводнени къщи и дворове в махала Брязово на село Рибарица. Вчера там са паднали близо 59 литра на квадратен метър. Според жителите освен заради обилния дъжд причина за водата в домовете им е некачествен ремонт на отводнителна система в града, направена по европейски проект.

Вода и наноси заливат имота на Живко Коцев. Казва, че едва успял да спаси животните. Сега чисти шахтите, за да не се наводни отново дома му.

"Вече 24 часа се мъча да спася дома си. Вече водата от тези две улици ще минава през дома ми. Не знам дали до утре ще я има къщата или реката ще я свали в Тетевен", разказва Живко Христов.

Според жителите, причината за наводнението е отводнителна тръба, която не е поела водата. Тя е поставена при ремонт на улиците. Хората твърдят, че това е станало по европроект, който бил некачествено изпълнен.

"Там европроекти никога не са изпълнявани, изпълнявани са ремонтни дейности от страна на общината. До този момент не сме имали сигнали за някакви нарушения, но ако се получи такъв сигнал той ще бъде проверен", заяви Борис Врабевски, зам.- кмет на Тетевен.

От Община Тетевен твърдят, че още снощи ситуацията в Рибарица е овладяна.

"Около 22:00 часа бяха взети мерки за преодоляване на ситуацията, тоест изчистване на главния път, който свързва Рибарица с махала Брязово, където също имаше наноси. До 24 часа бяха проходими всички пътища", посочи Борис Врабевски, зам.-кмет на Тетевен.

Според кмета, още вчера са взети мерки и ситуацията е овладяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна и незаконна търговия с лекарства в интернет - екип на БНТ попадна на сайт, който твърди, че внася медикаменти от Турция
Опасна и незаконна търговия с лекарства в интернет - екип на БНТ попадна на сайт, който твърди, че внася медикаменти от Турция
Резервата Неделко Пишчевич изведе ЦСКА 1948 до победа срещу Ботев Пловдив
Резервата Неделко Пишчевич изведе ЦСКА 1948 до победа срещу Ботев Пловдив