НОВИНИ

Белингам и Кейн водят в предварителните класации за "Златната топка"

белингам кейн водят предварителните класации златната топка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 25.12.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Порталът Goal публикува актуализирана класация на фаворитите за спечелването на Златната топка за сезон 2023/24, в която лидер продължава да бъде полузащитникът на Реал Мадрид Джуд Белингам.

От началото на кампанията англичанинът се представя страхотно за "лос бланкос" и вече има на сметката си 17 гола в 21 мача във всички турнири.

Към този момент Белингам изпреварва в класацията своя съотборник в националния отбор на Англия Хари Кейн, който през лятото също осъществи трансфер, преминавайки в Байерн Мюнхен.

След пристигането си в Германия нападателят реализира 25 попадения в 22 срещи и изглежда има сериозни шансове да стигне до най-резултатния сезон в своята кариера. До момента рекордното постижение на Кейн е 41 гола през 2017/18 като играч на Тотнъм.

Ако някой измежду Белингам и Кейн в действителност получи "Златната топка", то той ще стане първият англичанин, който стига до приза от Майкъл Оуен насам, който е определен за №1 в света на футбола през 2001-а година.

Челната петица към този момент в подреждането на Goal за най-престижната индивидуална награда за настоящата кампания допълват Килиан Мбапе от ПСЖ, Ерлинг Холанд от Манчестър Сити и Мохамед Салах от Ливърпул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навални се намира в арктическа наказателна колония
Навални се намира в арктическа наказателна колония
Гари Невил пожела успех на Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед
Гари Невил пожела успех на Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед