НОВИНИ

Белият дом: Байдън поема пълната отговорност за случващото се в Афганистан

белият дом байдън поема пълната отговорност случващото афганистан
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:48, 17.08.2021
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Властите във Вашингтон бяха съвсем наясно, че талибаните могат да поемат контрола над Афганистан, но не си представяха, че това ще стане толкова бързо. Това заяви съветникът на президента Джо Байдън по национална сигурност Джейк Съливан.

Президентът на САЩ Джо Байдън поема пълна отговорност за всичко, което се случва в момента в Афганистан, и за решенията, взети от американското правителство. Президентът поема отговорност не само за решението за изтегляне на американските войски в Афганистан, но и за "целия хаос, настъпил по време на евакуацията", както и за цялото "кръвопролитие, което се случва в момента" в Афганистан".

След завземането на Афганистан: Талибаните ще позволят на жените да работят и учат

"Първо, бих искал да кажа, че при вземането на решението за оттеглянето на американските войски бяхме съвсем наясно, че има възможност талибаните да поемат контрола над Афганистан. Но никой, нито президентът Байдън, не е очаквал това да стане толкова бързо", съобщи още Съливан.

САЩ могат да наложат санкции и пълна изолация на Кабул от международната общност с цел да принудят талибаните да спазват ангажиментите си относно ситуацията в Афганистан, допълни още Съливан.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1405 са новите случаи на коронавирус
1405 са новите случаи на коронавирус
Продължават консултациите при президента Румен Радев
Продължават консултациите при президента Румен Радев