НОВИНИ

Бенфика срази десет от Порто с гол на Ди Мария и се изкачи на върха в Примейра лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:15, 30.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
бенфика срази десет порто гол мария изкачи върха примейра лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Бенфика спечели голямото дерби на Португалия срещу Порто, след като се наложи с минималното 1:0 в среща от 6-ия кръг на местната Примейра лига.

На "Ещадио да Луж" в Лисабон домакините получиха огромно предимство рано-рано в срещата, когато в 19-ата минута главният съдия Жоао Педро Пинейро показа директен червен картон на Фабио Кардозо, който извърши нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратата Давид Нерес.

Ситуацията предизвика известни спорове, тъй като при намесата на системата ВАР се видя, че при шпагата на Кардозо бранителят все пак играе и с топката, но в крайна сметка Пинейро не промени решението си и така "драконите" останаха с човек по-малко.

Въпреки численото си превъзходство обаче Бенфика трябваше да чака доста дълго, за да открие резултата, а това се случи в 68-ата минута.

Давид Нерес проби отляво и центрира ниско по тревата към наказателното поле, където кълбото стигна до непокрития Анхел Ди Мария, чийто удар се отклони от крака на защитник на Порто и влетя неспасяемо във вратата на гостуващия тим за 1:0.

В оставащото време до края този резултат остана непроменен и така Бенфика записа първия си домакински успех в "О Класико" от 2018-а година насам.

С успеха "лисабонските орли" оглавиха и подреждането в Примейра лига с актив от 18 точки, но тепърва Спортинг Лисабон може да си върне върха, ако утре победи като гост Фарензе. Порто заема 3-ото място с 16 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и топло време през почивните дни
Слънчево и топло време през почивните дни
Автогол на Серхио Рамос донесе победата на Барселона в сблъсъка срещу Севиля
Автогол на Серхио Рамос донесе победата на Барселона в сблъсъка срещу Севиля