НОВИНИ

Бензема: Гордея се с кариерата си!

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:00, 18.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Карим Бензема
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Новият носител на Златната топка Карим Бензема беше много емоционален в благодарствената си реч, след като получи престижната награда не от кого да е, а именно от своя сънародник и идол - Зинединн Зидан. Когато легендата на френския футбол излезе на сцената, за да обяви името на новия притежател на Златната топка, едва ли у някого е останало съмнение, на кого ще я връчи Зизу.

Именно той е последният французин, държал ценния трофей в ръцете си. През далечната 1998 г., когато Франция спечели Мондиала, Зинедин Зидан стана четвъртият френски футболист притежател на Златната топка.

Бензема беше бурно аплодиран няколко минути от присъстващите в Théâtree duChâtelett, след като получи наградата си.

"Винаги съм мислил, че всичко е възможно. И дори когато не бях в отбора на Франция, не спирах да работя здраво. Наистина се гордея с моя път от първия ден във футбола до днешния момент. Имахме трудни моменти в семейството ми, за да стигна до тук, когато стоя пред вас. Но съм щастлив от работата, която съм свършил и ще продължа да се боря", заяви Бензема, държейки Златната топка в ръцете си.

"Ако трябва да се върне в младежките си години, мога да кажа имах два модела за подражание - Зизу Зинедин Зидан и феномена Роналдо. Но трудните моменти те укрепват не само психически, а и ти дават много мъдрост за следващи препятствия. Не бих казал, че желанието за реванш ме е водило напред. По-скоро смелост и амбиция са важните неща. Проблемите в миналото не ми носят угризения, макар да ги пазя и да ги нося в себе си. Това, което се случи, се случи, но най-важното е днес", каза още развълнуваният Бензема.

"Зидан" непрекъснато ми повтаряше да запазя тази радост от футбола, че един ден мога да спечеля този трофей. Наистина се гордея с кариерата си", подчерта 34-годишният победител пред медиите след края на церемонията.

Бензема подчерта, че е много щастлив да получи отличието именно от своя наставник и сънародник, който той определи като "най-добрия френски играч на всички времена".

Сред първите поздравили французина беше президентът на Франция Еманюел Макрон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagramm: httpss://gobntt.bginstagramm
Facebookk: https://gobntt.bgfacebookk
LinkedInn: https://gobntt.bglinkedinn
TikTokk: https://gobntt.bgtiktokk

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Зафиров: До края на деня БСП ще обяви кандидата си за председател на НС
Атанас Зафиров: До края на деня БСП ще обяви кандидата си за председател на НС
Борислав Сандов: Нова процедура по ОВОС е задължителна за строежа на АМ "Струма"
Борислав Сандов: Нова процедура по ОВОС е задължителна за строежа на АМ "Струма"